MIG & YOGA


For 17 år siden opdagede jeg Hatha Yoga-stillingernes afspændende og vitaliserende effekt på min egen krop. Jeg brugte i flere år et yogaprogram med en række klassiske yogastillinger og nogle få åndedrætsteknikker, men først da jeg var så uheldig at få hjernerystelse gik det op for mig, hvor meget den daglige yogapraksis egentligt betød for mit velbefindende, og mens jeg lå der i mørket, åbnede sig den næste del af yogaen: Meditation. Med daglig meditationspraksis kom der ro, fokus, nærvær og glæde, som jeg efterfølgende kunne tage med mig ud i verden.


Som underviser arbejder jeg fortsat med yoga på det fysiske plan, hvor øvelserne kan være en fremragende metode til at få en større kropslig bevidsthed og afspænding, rette op på skævheder og kropsholdning, få et naturligt og afslappet åndedræt, løsne op for hæmmende spændinger, mobilisere led, styrke muskler og vitalisere organer. Samtidigt er der i forlængelse af denne kropslige praksis en oplagt mulighed for at opøve et bevidst kærligt nærvær, løsne op for energimæssige blokeringer og skabe gode omstændigheder for spirituelle åbninger og udvikling, som kan øge livskvaliteten langt udenfor yogarummet. I min undervisning lægger jeg derfor vægt på langsomhed, fordybelse og kærligt nærvær med krop og åndedræt, og inkluderer meditationer som en naturlig del af en yogatime.

   

Jeg har altid nydt at synge og spille musik - og i forlængelse heraf har jeg naturligt haft en særlig interesse for den Yoga-form som omfatter lyd, lytten, sang og mantras, nemlig 'Nada Yoga'.

Ud over mine Yogalæreruddannelser fra Danmark og Indien har jeg både en uddannelse i Musikvidenskab fra Københavns Universitet og en uddannelse til Vokal Lydhealer og Vokal Lydterapeut fra Githa Ben-Davids uddannelse 'Tonen fra Himlen'. Jeg studerer og praktiserer løbende de ældre former for Nada Yoga og Vokal lydhealing og har i forlængelse heraf udviklet min egen metode.

I min Nada Yoga undervisning, hvor jeg formidler min egen version af mødet mellem Yoga og Vokal Lydhealing videregiver jeg denne musikalske yogapraksis både i sessions hvor den velkendte Hatha Yoga bliver suppleret med brug af lyd, sang, harmonium og mantras, og i mere specialiserede sessions med fx chakra sangmeditation, vokal lydterapi og lydhealing med 'Tonen fra Himlen'. Praksis med lyd og sang opleves af mange som en enkel og åbnende indgang til både nærvær med kroppen, meditative sindstilstande og healende sjæleudfoldelse.


Jeg holder til hos Kreativ Yoga - Yoga Being på Frederiksberg, hvor jeg underviser i Hatha Yoga, Nada Yoga (lyd-yoga), Chakra Sangmeditation og Lydhealing. Jeg leder Kirtans, sangmeditationer og lydhealings-workshops over hele landet, og jeg tilbyder individuelle session med vokal lydterapi og lydhealing.


Ofte indgår jeg i samarbejder med andre yogalærere, musikere, lydhealere, psykologer m.fl., fx til koncertarrangementer, Kirtans, lydhealings-workshops, på intensive retreats, kurser og til kakaoceremonier.

 

ॐ Inez


INEZ YOGA & LYDHEALING

Hatha Yoga - Nada Yoga - Kirtan - Lydhealing & Sangmeditation

UDDANNELSE - YOGA & MUSIK


Jeg har med stor glæde bygget ovenpå min uddannelse fra Musikvidenskab på Københavns Universitet med den 2-årige uddannelse til Hatha Yoga lærer og yogaterapeut fra Kreativ Yogaskole v/Aase Kristensen og Kirsten Slots.

Derudover har jeg taget min musikalske yogalærer-praksis til et nyt niveau med 200 timers Yoga Alliance godkendt uddannelse til Nada Yoga Teacher ved Nada Yoga School i Rishikesh, Indien., og på min 2-årige uddannelse til certificeret Vokal Lydterapeut og Lydhealer hos Githa Ben-David.

Copyright @ All Rights Reserved

Inez Dahlbæk

Hatha Yoga - Nada Yoga - Kirtan - Lydhealing - Vokal Lydterapi

www.inezyoga.dk

inezds@yahoo.dk

(+45) 20881423